nauka o tlaku a čase aneb lidská těla

nauka o tlaku a čase aneb lidská těla

Anotace: přejdou v uhlí

/

/

krychlové metry horniny
na hruď mi tlačí
vahou všech stromů zetlelých
zlomyslně

a žádný nádech sebevíc by hlubší
neuloupí vzduch

chladivý nocí
navoněný tmou
černotou sváděn

uvadla poslední růže
řečníkův tichý hlas
i slza
jedna z mnoha slaných moří
přešla v mrak


nevedou cesty ke kořenům
tma ze strachu se krčí
do rohů hnána časem
ztracená

na hladkém kameni jméno chybí
kameník místr nebyl zván

s prvním deštěm vzpomínka se vpila

/

/
Autor přechodná záležitost, 25.04.2013
Přečteno 341x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí