Ako klaun

Ako klaun

Anotace: Dnes napísaná báseň. Myslím, že sa mi podarila.

Šťastie
čo sa v lúčoch slnka kúpe.
Svoj smútok
skrýva
za krásou svitu.
 
A čo že
denodenne masku nosí?
Nikto nesmie vidieť slzy.
Keď ju nikto nepochopí.
Vlasy ako uhoľ
zlatou sponkou zopne,
roztiahne pery do klaunského úsmevu
a kráča svetlom
slnkom
svetom.
 
A nikto nikdy neuvidí,
že slzy v nočnej tme,
stekajú jej ako vodopád
po lícach, pretože ich tak zdŕžala.
 
Nikto nikdy neuvudí,
ako plače večer do vankúša.
A päste zviera v bolesti
na duši,
ktorá je už i tak deravá,
smutná, zlomená.
 
No stále sa smeje,
ako klaun, ktorý už dávno nevie čo je úsmev.
 
Autor elizabeth911, 24.08.2013
Přečteno 366x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí