Surrevolta

Surrevolta

Anotace: ...

Já nejsem otrokem
v okovech zázraků
se skvrnou pod okem
uprostřed baráků

Jak ovečky ve stádě
táhnou hlavní třídou
nenechám se navádět
šipkou nakreslenou křídou

Bez rozumu kráčí tam
po chodníků odpadků
s jejich pádem počítám
když se ženou do vdavků

Jdou za sovu vládou
nahoru za svými pány
živí se jen slávou
zapalují šíré lány

Titul za titulem sbírají
na rovné cestě špinavé
se zavřenými oči zírají
na směšné hrdiny nepravé

Tito kašpárci na provázku
dogmaticky předsudky mávají
chleba s hořčicí a klobásku
jako obětinu bohům dávají

Až se jim nitě přetrhnou
sami nad sebou se zděsí
své vnitřnosti vyvrhnou
a skončí v nicotě kdesi
Autor Žiťa, 26.01.2007
Přečteno 221x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

má zoufale hlubokou myšlenku...hezká líbí se mi

26.01.2007 21:21:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí