Touha

Touha

Anotace: ...

Touha má, jak černé uhlí v zemi je,
olověné slzy, jež zem nikdy nevpije.

Jak zatuchlá vůně starých knih;
chladná jak daleký polární jih.

Lahodná chuť rudého jablka z ráje,
když Eva jeho sladkou šťávu saje.

Upřímná touha staletí věčných přání,
ubohých myšlenek mých zaváhání.

Nekonečná vášeň černočerné tmy,
jíž hvězdy kdesi do tajemna ulétly.

Drsná jak úlomky březové kůry,
v nejhlubších místech duše mé chmury.

Neklidná horká ohnivá je má touha,
vlna, jež se na širém moři vzdouvá.

Průzračná jak jitřní den za vesny;
já, po své touze jsem pocestný.
Autor Žiťa, 29.01.2007
Přečteno 289x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí