Tichý plač

Tichý plač

Anotace: -

Slnko ohnivú guľu pripomína
vietor na plote svišťal
do organových píšťal
večer slnečnice stína.

Tak bezúhonne kvitnú v nás,
hľadám vlastný obraz utajený v nich
hĺbkach veľkých rozvážnych
krása všetkých krás.

Chránim si ich, lepšie ako amulet,
kým dotkne sa ostrie hebkej kože,
kým život v sebe, ako zatváracie nože
skryje čepeľ vlastných bied.
Autor IronDodo, 12.02.2015
Přečteno 376x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Petbab, Frr, Lůca, jitoush
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta je fakticky dobrá poezie

22.02.2024 19:12:52 | mkinka

...Ach...

01.11.2018 11:22:15 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

...čistý řez,který se zahojí....Ji.

12.02.2015 20:05:43 | jitoush

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí