Pro systém, pro duši, pro strach

Pro systém, pro duši, pro strach

Anotace: Když na povrch musí strach a obavy z toho, co bude.....Zcela samolibě si myslím, že tohle je jedna z nejlepších věcí co jsem dosud napsala....Budu ráda za každý názor

Ruce v jednom směru, nejlépe nad hlavu,

Nože jedním tahem, nejlépe doprostřed těla.

Již brzo se prý potkáme v jednom stejném hávu,

Nikdo se ptát nebude, kdo přijde na záchranu,

Vlajky spálené, nachystané pouta a okovy,

Dítka už nemají sílu plakat, každá druhá

Manželka, matka,milenka náhle osiřela.


 

Kdo řekne nám konečně, kterou cestu zvolit?

 

Kde na konci nebude stát kat a neptat se

 

Na poslední přání?

 

Kolik krve se na světě ještě bude muset prolít

 

Aby nám došlo, že jen s mírem nezhynem

 

A nebudem s obavou čekat na svítání?


 

Nastal čas………………….

 

Tak kdo půjde průvodem?

 

Ti, co slepě následují  vůdce

 

Co úkol uloží a neposlouchá

 

Opravdový hlas…..

 

V Nás?


 

 

 

Je čas…………..

 

Pro systém, pro duši, pro strach

 

Kdo přežije?

A pod tíhou úzkosti nezláme si vaz?

 

Až svět se dotočí, až i poslední  Ateista

 

Začne věřit v Boha……….

 

Tak řeknem si, dozajista

 

Bez válek i tahle básen mohla býti strohá.

 

 

 

Slyšíš? To utichly zbraně,

 

Všichni novináři jedou zvesela domů.

 

Neblázni, to se Ti jen zdálo,

 

To jen další lovec brousí nůž

 

A smutná duše nebrání se tomu.





 

 


 

 

Autor Danuela, 08.07.2015
Přečteno 313x
Tipy 1
Poslední tipující: vodnař
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí