Víly snů

Víly snů

Anotace: ...

Sedíš a do prázdna zíráš
na stíny předmětů na zdi,
spleen zavírá víčka, zíváš,
Víly snů Tě svádí.

V krbu oheň dohořívá,
nechce se vstát a přiložit,
ústa Tvá od smutku křivá
nehnou se, nemohou ožít.

Popelník na stole v kouři
nehnutě leží v té temnotě,
v níž oči Tvé se mhouří
a duše Tvá má souchotě.

Z krásných houslí pana Bacha,
volně tě ovívá čerstvý vzduch,
myšlenka smrti jindy tak plachá
teď obtěžuje Tvůj znavený sluch.

Vždyť to jest melodie naděje,
však nyní Tě do agonie sváděje.
Autor Žiťa, 04.02.2007
Přečteno 310x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí