Ve stopách života

Ve stopách života

Anotace: když se ohlédnete za svým životem...

Krok míjí další bota,
dech se rozplývá vzduchem,
jak pára nad hrncem,
tančí a pak...mizí,
...
rosa stéká po mých pažích,
srdce brzy...dotluče,
a oceány krve,
zatopí vzpomínky,
...
stébla se kroutí jako kdysi,
i když ví,
že jsou nová generace,
a že mi nezastaví slzy,
...
smekám slamák,
z kterého trčí dráty,
bohaté na cereálie,
a zahazuji svou paměť,
...
asfaltové řeky,
které mě hřály svých teplem,
jako chapadla,
stahují mé nohy,
...
topím se smutkem,
topím se svým mořem,
a krvavé slzy,
mě nevysvobodí,
...
východy slunce,
kde žili andělé,
jsou zahaleny chmury,
a mraky šedi,
...
vítr v mých notách,
hledá slepé cesty,
a končící ulice,
troskotá v oddysei,
...
křičící dítě,
na pospas své víře,
hledá svůj domov a matku,
a zírá na kříže,
...
topím se smutkem,
topím se svým mořem,
a krvavé slzy,
mě nevysvobodí,
...
chodím v kruhu,
ve svých stopách,
a mé oči vidí čím dál větší,
černo,
a temno
...
a strach,
a beznaděj,
a hrůzu,
že přede mnou je prázdno,
nebo za mými zády,
marnost nad marnost,
a vše je marnost
Autor Muta cum liquida, 05.02.2007
Přečteno 314x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jako kdyby jsi mi nakoukl do duše

06.02.2007 12:53:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí