Mučedník

Mučedník

Anotace: ...

Stál jsem vedle,
kousek od okna,
a nebyl jsem schopen slova,
bál jsem se...sebe,
...
zíral jsem do tmy,
a dávil se trýzní,
která nežila,
kterou jsem si tvořil pro ukojení,
...
hltal jsem žal,
a bál se svých očí,
z kterých kanula krev,
aby mi dala stres,
který jsem hledal,
...
chtěl jsem cítit slzy,
jak stékají po tváři,
a déšt a vítr,
šlehající a rvoucí,
...
chtěl jsem stát uprostřed bouře,
a být mučedníkem,
trpět na těle i uvnitř,
snad proto, abych...
...
abych otevřel své oči,
abych našel svou cestu,
nebo snad trpěl za jiné,
kterých mi je líto,
...
dlaněmi jsem si kryl tvář,
snad abych nespatřil svůj odraz,
umírajícího žalem,
který vyplodil jeho chtíč,
...trápit se...
...
proč?
...
sám nevím,
jsou to jen dohady,
ale nechci skončit,
chci potaji brečet v temnotě,
...
zahalen stíny,
v chladném rohu,
a pozorovat nebe,
přes slzami rozmazaný zrak
...
a kochat se prázdnem,
zatraceností,
a marnotratností,
která se na mě sápe,
...
chtěl jsem stát uprostřed bouře,
a být mučedníkem,
trpět na těle i uvnitř,
snad proto, abych...
...
abych otevřel své oči,
abych našel svou cestu,
nebo snad trpěl za jiné,
kterých mi je líto,
...
tichým hlasem,
třesoucím se v chladném tichu,
ptám se sebe,
na otázky bez odpovědí,
...
máš vše, co ti chybí?
pýcha?
vznešenost?
sláva?
snad...láska?
...
z okna se valí střepy,
a z čela tryská krev,
na co to myslíš, člověče?!
vždyť někoho miluješ!
...
a kdo po pýše prahne?
čím je vznešenost?
a co ti dá sláva?
vždy budeš jen člověkem!
a je jedno jakým,
...
možná, že právě,
ten sentiment,
co chovám ve své duši,
mi vhání do očí slzy,
...
hledám křivdy,
které často ani neexistují,
stavím si je před oči,
vlastní iluze,
...
chtěl jsem stát uprostřed bouře,
a být mučedníkem,
trpět na těle i uvnitř,
snad proto, abych...
...
abych otevřel své oči,
abych našel svou cestu,
nebo snad trpěl za jiné,
kterých mi je líto,
...
Autor Muta cum liquida, 05.02.2007
Přečteno 331x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pekne, u dlouhych basni jako je tato vetsinou nedoctu jEjich obsah do konce, ale u teto jsem to zvladla. xD Jen tak dal :)

17.02.2007 14:28:00 | Gabika

to je pocitů... :( jaj.. nějak nevím co říct... opravdu

07.02.2007 17:30:00 | Zamilovaná do nezamilované doby

jsme si podobní věkem a přesto máš už tolik toho za sebou smekám uchvátilo mě co jsi o sobě napsal a básen moc hezká i když já raději ty s rýmem ale to neznamená že se mi nelíbila jak je jen možné že tě poznávám poprvé? Doufám že ne naposled

06.02.2007 12:52:00 | whiolet

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí