Mrtvá vodo:

Mrtvá vodo:

Anotace: ... .. .

Ve studánce vodo živá,
má duše žalem zmírá.
Radost tvá mi je bolestivá,
popírána je srdcí víra.

Srdce sotva ještě slyším,
jen myšlenky zde zní.
Zemírat si neulehčím,
žadoním u sestry tvý.

"Vodo mrtvá! Z nebe zemi smáčej!"
To lidé neváží si Božských darů.
Tak člověče v tom dešti kráčej,
za tvorbu všech těch rozmarů.

Ať zhynou všichni deštěm smrti,
přec nemusí se bát pravda srdce.
Je hanebné to lstivé pnutí,
a milující reinkarnují pro nové ruce.
Autor RešHeNúnHe, 07.02.2007
Přečteno 231x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

výborná a trošku depresivní, ale je pravda, že jsem ji musel několikrát číst než jsem ji pochopil. Krásný verš: ...zemírat si neulehčím...

07.02.2007 12:39:00 | Ksíkos

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí