Abyssus

Abyssus

Anotace: -

Vesmír náš - tichý je, bezedný,
proplouvám
uzavřen do bedny.
Poslán do neznáma - posouvat hranice.
Přežívám.
Nepočítám měsíce.

Nejlepší přátelé - stíny a odlesky
přichází, odchází, hezky i nehezky.
Křičet a lkát nemá už smysl,
Všichni jsou pryč, já sám jsem tu zkysl.

Svědomí černější než ta díra venku,
ovládán pudy, pohřbívám myšlenku
na soucit - slzy už kanou,
když mi jde o život, vše musí stranou.

Setkání s osudem v dohledu není.
Mozek a myšlenky v kaši se mění.
Dávno již neslouží hlavnímu účelu
nemyslet na světlo na konci tunelu.

Vesmír můj - malý je, nicotný,
odpadám
bezmocný, samotný.
Zanechat stopu, úmysly srdečné
nezvládám
bylo to zbytečné.
Autor Lukáš Čikl, 12.02.2016
Přečteno 284x
Tipy 3
Poslední tipující: MARKO, Frr, boneslash
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Zajímavé.

17.02.2016 21:58:09 | MARKO

Vesmírem pluje plno zbytečností, stačí mrknout na oběžnou dráhu země, zanechané stopy spočívají ve vzpomínkách

12.02.2016 23:31:59 | Papagena

Pravda. Nicméně si myslím, že vzpomínky mají úměrně s délkou času tendenci mizet rychleji. Každopádně bych měl asi dodat, že báseň jsem napsal po shlédnutí asi poloviny filmu Marťan :)

13.02.2016 21:45:41 | Lukáš Čikl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí