Objetí Noci

Objetí Noci

Anotace: Proč si neukrátit cestu noční Prahou

Noční autobus krájí kilometry s přesností chirurgického skalpelu

Hraješ si se mnou jako vítr s listem podzimního dne, s odleskem tajemného flanelu

 

Chci být lapen rukou nebe a dotknout se duše tvojí s lehkostí ohně

Bude půlnoc a já začínám ztrácet se v tobě

tonout v proudu tajů

 

Pod nocí žiju pouze s krátkým nádechem svazujíc ruce tvoje k rámu

Světlo krade se z pod dveří, vzduch chvěje se jako ty

Přemýšlím, jak moje rozervané nitro přijme tu velkou fámu

Počkám si na tebe v závětří jara s vůní samoty

 

Pohlaď mi tvář plnou touhy a dní odloučení, zaryj mi nehty do zad, jako by to bylo poprvé

Nad tvoje čáry svět není víc ani na podruhé

 

Kruh se mění v přímku aniž bych si toho všiml

A léta běží bez ohledu

 

Nepočítám zastávky života, protože jedu až na konečnou

Lístek nemám a výmluv už vůbec ne

Doufám, že dostane se mi trochu shovívavosti nebo se vydat cestou noční lehkou plnou deště

 

Přemýšlím a vzpomínám co ještě

Chtěl bych si do řádku vetnout

Na horizontu noční město, jako moře bez vln, působí tak klidně

 

Nesmím se klidu leknout a zlákat jeho půvabem nechat se

Tisknu tlačítko zastávky  Na Znamení a doufám, že nějaké stane se

Jako kapka vody letící z koruny stromů v deštném pralese

 

Kapky tvého deště na těle chtěl bych cítit, chvět se zimou příjemnou jen pro tebe

Mezi prsty zaplést si tvoje vlasy a spočinout kde jen nádhery se ukrývá 

 

Autor DuskInSoul, 26.04.2016
Přečteno 236x
Tipy 5
Poslední tipující: hanele m., Kett, Jort
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Tak ta je teda nádherná :-)

03.05.2016 10:29:57 | Kett

Děkuji

05.05.2016 21:46:45 | DuskInSoul

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí