Úsvit

Úsvit

Anotace: Lehce dekadentní popis kruté a krásné zimní přírody.

Úsvit nový
Potlačuje zlověstné stíny
Paprsek první
Ozařuje opadané modříny

A v náručí promrzlé země
Chlapec umrzlý leží
Na krásu úsvitu dívaje se němě
Pouze chlad mrtvé tělo střeží

Na čelo chladné
Dopadá vločka sněhu
Oplakávajíc mládí zmařené
Jako tečka životního příběhu.

Slunce stoupá výš
A mrazivý vítr vane
Vykoupen nyní tlíš
V chladu jenž tě zavane
Autor Corvus, 12.06.2016
Přečteno 440x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Píšete moc krásně...

03.07.2017 00:24:20 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

Děkuji, chvály slova vždy potěší.

03.07.2017 00:34:34 | Corvus

:-):-)

03.07.2017 00:36:40 | ROSA ŽIVOTA ZRAKEM VNITŘNÍM OSVÍCENA

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí