Štěstí je snad iluzí?

Štěstí je snad iluzí?

Anotace: Štěstí pociťujeme jako sen, a v neštěstí se topíme den za dnem. Né moc povedená

Štěstí je snad iluzí?
Není, mně však "nehrozí",
Ochutnat tu slast,
Přede mnou jen past,
Schoulená v pavučinách neštěstí,
Víra, že vymotat se poštěstí,
Ta jediná zdá se nehrozí,
Ale rozum, ten mi pohrozí,
Že možná až moc přemýšlím,
A neštěstí je v tom, že sním...
Láska, radost, světlo, vše to je,
Jenže nade mnou poletuje,
Snaha zapomenout, co mi schází,
Má troufalost doufám nezachází,
Nevážit si ostatních věcí,
Nutnost zarazit smutek vrací,
Na nějaký čas předstírat,
A vesele se usmívat,
Aby nikdo více nepoznal,
Že úsměv vítr dávno vzal.
Vím, jednou přijde otázka,
Sebelítosti zastávka,
Štěstí je snad iluzí?
Ne. Není. Však mně nehrozí...
Autor tyxka, 12.02.2007
Přečteno 321x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí