Úsmev klauna

Úsmev klauna

Anotace: ...

Paradox života
v človeku
s nálepkou
ako na dlho ležiacom banáne
na mise hojnosti
v opustenej domácnosti
 
na stole
ktorý slúži
už len prachu
z rozpadnutých slov
aj keď v okolí je stále
dostatok alergikov
 
škandalózne prekvapených
že
aj triedny šašo občas
hodí okoliu pod nohy 
slzy
a kútiky úst
tečúce po brade 
ako ovisnutý mesiac
čo svieti
ale nehreje
 
s mandolínou
na kolenách
chce byť zavretý
mimo obšťastnené pohľady
povrchných lezcov
životom
ktorých uspokojenie v tvári
sa rovná ožranovi
vracajúcom fľaše
v miestnom supermarkete
 
výraz blaženosti
ako po úspešnom
vysraní sa
 
všade toľko papierových
ksichtov
nahromadených v zásobníku
kopírky
ktorá práve skenuje
holý zadok
 
mohli by kľudne
všetci umrieť
a ich smiech by nechýbal
ani fotoaparátom
a zadymeným dutinám
pod nosmi
ostatných
 
snáď to zajtra bude lepšie
no dnes klauni plačú
s kŕčmi v rukách
 
v ukrutných bolestiach
oploteného srdca
ktoré nepozná
svojho vinníka
 
stále však s nádejou
že
možno zajtrajšok už bude
bez ľudí
Autor Nervaque, 25.09.2016
Přečteno 320x
Tipy 11
Poslední tipující: Luky-33, Iva Husárková, Philogyny1, hanele m.
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jeden klaun tu je a tvoje dílo obdivuje.

26.09.2016 21:53:07 | klaun

Prostě umíš co víc napsat ;-)

25.09.2016 19:59:13 | xoxoxo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí