Cínový vojáček

Cínový vojáček

Anotace: Tragická báseň s vkomponovaným příběhem.

V koutě leží cínový vojáček odhozen.
Ponechán osudu nad svým životem přemítá.
Soudil vždy druhé, teď sám má být odsouzen.
Chtěl volný být jako pták, jenomže nelítá.

Dřevěným mečem svým oblohu dobýt chtěl.
Směřoval k nebesům pro dívku, jež má rád.
Pro její srdce by i na kraj světa šel.
Mířil moc vysoko, teď čeká jej Ikarův pád.

Chápat již přestává, proč vlastně byl zrozený.
Po všech těch bojích naděje se vytrácí.
Je jako jeho meč - naprosto zlomený,
a tak si ublížil, aby viděl, zda krvácí.

Vojáčka v koutě život postupně opouští.
Leč bolest je palčivá, myšlenka uspává.
Sám sobě nakonec chyby své odpouští.
Dnes smrtí svou poprvé boj života vyhrává.

Autor December, 26.10.2016
Přečteno 603x
Tipy 2
Poslední tipující: Fany, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

:-(, smutno hezké :-)!

26.10.2016 06:43:29 | Fany

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí