Somnambul

Somnambul

Anotace: (Časy minulé)

Bytí mé jest horečkou
spalující mi psyché,
jsem sběhnuvší ovečkou,
jsa plujíc po vodě tiché.

Jak somnambul jdoucí
v jsoucnu metafysickém,
ego mé jest vroucí
v plamenném žáru mystickém.

Za hudby písní starých,
jež pějí elegický chorál,
pozvednuvší hořký kalich,
z nějž puch blínu mne ovál.

Kéž tento zlý morytát,
tlející v kryptě prohnilé,
nenavracel se nastokrát
a ukončiti moh‘ vše nemilé.

Sny přibývajíc stále buší
do bran zahrad mých,
kde labyrint zbloudivších duší,
kde Minotaurus vždy je tich.

Co jest chiméra, jest realitou,
neb vše zdá se možným býti,
a uchopivše ilusi zpitou,
sám jal jsem sebe zpíti.
Autor Žiťa, 14.02.2007
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí