Replika

Replika

Anotace: dobová replika či replika doby ??

Tak se to povedlo,
mohou být hrdí,
najednou získali
zdroje i trhy.

Bruselská kapačka
chabou je náhradou
živin co děsivý
krvesaj vypil,

Pro zdejší klíšťata
vydatnou je stravou,
sosáky strkají
přes kůži do žil.

Hloupí a opilí
pochybnou mocí,
za členství ve spolku
zapřeli rozum.

ve víře v katedru,
dál bez emocí,
slabí jsou odolat
cetkám a svodům.

Lepí si modely:
letadla, tanky
aniž by věděli
na čí jsou straně.

Nikoho nemrzí
koho jsou banky.
Nikdo se neptá
kam mizí daně?

Jistě, že člověk
má mít své hobby.
Však kdo řídí stát,
vláda či lobby ?
Autor Bunis, 11.02.2017
Přečteno 306x
Tipy 4
Poslední tipující: Aingealag, Amonasr
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí