Kam ztrácí se chuť psát i číst?

Kam ztrácí se chuť psát i číst?

Anotace: A život tiše plyne v dál, co bylo - bylo, čas to svál...


Kam ztrácí se chuť psát i čist,
proč netěší mne jara květ?
Nihil sub sole, jsem si jist,
obléknu rubáš smutku hned!

Netřeba na životě lpět,
když do srdce se soumrak vkrad,
neslyší rytmus kastanět,
kdo při nich miloval se rád.

Čas žít, čas tiše odejít,
moudrý, kdo rozeznal to vkrátku,
snad verše mé dál budou znít
těm, co rád měl jsem, na památku...

Já srdce plné lásky měl,
však nyní na duši pad stín,
snad z dlouhých promarněných let,
snad z prázdných větví jeřabin...

Ty listím obalí se zas,
časem i květ je ozdobí,
však cosi uvadlo tam v nás,
prázdné jsou citu nádoby...

Bylo to krásné, poprvé,
i repríz bylo vcelku dost,
však staré lásky za nové
nesměníš, ohlodaná kost

na sobě více masa má,
než zbylo touhy láskou žít,
poustevník sluj svou dobře zná,
kde vraždí v srdci každý cit...
 
 
Autor Kozoroh 1, 03.03.2017
Přečteno 478x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Cappp, JSJ, Jin&Jang
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí