Středověká

Středověká

Anotace: Myšlenka hozená na "papír" nad skleničkou medoviny.

Tančící přízraky samoty
na poli po bitvách
Osudů bezvládné taroty
přináší zvláštní strach

Kde lány rudých růží
po léta stávaly
a zástupy kněží
Bohu se klaněly

Tam stíny se snáší
nad zpustlou zem
do srdce vnáší
náš poslední vjem

Kolbiště plná hrdinů
poháry zase vína
Půvabná dama v divanu
ta pravá a jediná

Není místa pro dva krále
ba ani dva šašky.
Je čas pokračovat dále
dospět této zkoušky.

Zarmoucen životem
pro jedny hrdinou
pro druhé otrokem
hledá tu jedinou

Princeznu ze zámku
pradlenu z podhradí
Tu nejčistší myšlenku
pro tebe navrátí
Autor Replast, 23.03.2017
Přečteno 225x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí