Tři vdovy

Tři vdovy

Anotace: smutná báseň o třech vdovách

V černém hábitu stála vdova
mlčky zřela do vysypané urny
rty ztuhlé jak kra ledová
když vůkol běží jeseň chmurný

Druhá vdova truchlí ve svém domě
bílým kapesníčkem otírá slzy
z uplakaných očí dámy nevidomé
je na úsměvy moc brzy

Poslední vdova slané krůpěje neroní
sivý popel vhodila do divoké tůně
však učinila tak již předloni
když se její muž ocitl blízko luně
Autor Petr27, 08.06.2017
Přečteno 545x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí