Černá růže

Černá růže

Anotace: smutná báseň ze života

Do vázy malované černou růži ukoval
ve výhni plamene starý jinoch
pro nebožku kterou v srdci uchoval
co leží tam kde roste hloh

Tu růži co jest ebenově zbarvena
na studený hrob u něhož bdí jalovec
jehož větvička všeho jehličí zbavena
stejně jako osamnělý starý vdovec

V černém kvítku voněl smutek
který všechnu bolest navěky oněmí
její trnový štít se kamsi rozutekl
kolik zármutku nosí růže s písněmi
Autor Petr27, 24.06.2017
Přečteno 523x
Tipy 3
Poslední tipující: Ruda Štola, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí