Utopené labutě

Utopené labutě

Anotace: smutná báseň o tom jak to chodí ve světě

Průhledné nebe jakoby hledělo skrz fólii
drobky hvězd sype všem utopeným labutím
po požití pečiva s LSD prodělali euforii
všechny náhodné turisty svojí późou obalamutí

Hejno havranů klove do bílého těla
přes řeku Styx je lodí Charón převážel
jejich duše do ptačího nebe odletěla
do ztuhlých kamenů svou přídí narážel

Živé dny se vlečou, jak starci
co se šourají se na nákup s taškou
do tmy svítící obchody jsou jejich chlebodárci
navzdory všemu se netrápí státní vyhláškou

Důchodci za poslední drobné nakoupí housky
které do vody nahážou hladovým krkům
zadusily se labutě o vyschlé kousky
aby od břehu slyšely tiché vrků, vrků
Autor Petr27, 23.08.2017
Přečteno 473x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí