Ubývající síly

Ubývající síly

Anotace: Pokud jste tímto textem nedotčeni, jste nejspíš šťastní lidé.

Sbírka: Zoufale naléhavé básně

Každý den vstávám pln nezlomné síly

 

jen abych později večer podlehl beznaději.

 

Ta vůle co naplňovala mé žíly,

 

je pryč, krev bez ní nezahřeji.

 

Netrapte se, prosím, jak byste jako já žili,

 

neb nelze popsat, jak lidé jako já žijí.

 

Ti co měli pomoci řvou na mě; „Přikaž!“

 

Buď silnější, ta příšera nepřijde zas.

 

Blíže a blíže spánku, cítím chladno a mráz.

 

Můj nepřítel neoblomně drží svou stráž...

Autor Lajtwing, 19.09.2017
Přečteno 895x
Tipy 3
Poslední tipující: Iva Husárková, Kapka, KeepTheFlameBurning
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí