Šílený svět

Šílený svět

Anotace: báseň o šedi světa

Sbírka: Jizerské ozvěny

Svět se nezblázní když snílci z něj odejdou
ač nejsem lásko žádný dobrodruh
dřív, než všechny loňské sněhy sejdou
padne stín na město najdu svůj zvěrokruh

Svět šílí jak luna kterou přikryje deka mraků
stín po ulici chodí zpitý pod obraz
zavěšený v rámě s párem vlkodlaků
kdesi skryti v uličkách chystali svůj podraz

Já stal se zlého snu pouhou obětí
ačkoliv přiskočili blíže, neviděl jsem do tváře
již nemůžu čekat maminčino žhavé objetí
tak odveďte do hluboké noci toho proletáře
Autor Petr27, 28.11.2017
Přečteno 492x
Tipy 2
Poslední tipující: Akyš
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí