Klein Matterhorn

Klein Matterhorn

Anotace: Příběh z vysoké nadmořské výšky.

Obloha jak vymalovaná
slunce jasně svítí
chce vidět první den vše
a to hned

velkokapacitní lanovka plná lidí
šplhá do výšky 3883 metrů
nadmořská výška způsobuje závrať
hlava se motá

hrdlo se svírá
tma před unavenýma očima
ledový palác s pohádkovými sochami
mě nezajímá

lyže na ramenou tíží
jako balvan hozený do vody
světlo na konci tunelu
přitahuje magickou silou

tachypnoe
objem kyslíku v plících se snižuje
ještě pár metrů
zvládnu to

oslní mě ostré pronikavé slunce
oči jako štěrbinky
vidí bílý sníh třpytící se jako drahokam
dotýkám se azurového nebe

padám
k běloskvoucí zemi jako zraněná laň
sama
dal přednost přátelům

do you need help
slyším cizí hlas
no, thank you very much
odvětím

zavírám oslněné oči
srovnám nepravidelný dech
nade mnou se objeví stín
konečně

je v pořádku
slyším jeho energický hlas
slova patří přátelům
odchází za nimi

krůpěj slzy mám na krajíčku
pomalu se zvedám
sama
navzdory tomu se usmívám.
Autor Marse, 20.01.2018
Přečteno 371x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí