Kapka rosy

Kapka rosy

Anotace: Existenční pád, bezvýznamnost kapky v oceánu života.

Po lístku stéká kapka rosy,
kutálí dolů se to průhledné cosi,
netuší, že krátký exodus má,
rostlinou chudinka nechtěná.
Jaký to asi musí být pocit?

Dolů se kutálí jako Sisyfův kámen,
naklání jedno se z vah života ramen,
směrem vzhůru kapku nic nevytlačí,
jak slzu tekoucí dolů po tváři,
s nadějí na život již jest amen.

Okraje listu se chtě nechtě pouští,
neb gravitace chyb neodpouští,
padá a uléhá do peřin z hlíny,
do kolébky vší (pod)zemní špíny,
kde nakonec v nic se rozpouští.
Autor Serja, 12.02.2018
Přečteno 421x
Tipy 2
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ta kapička se snažila
by rostlinku svlažila
bez kapek vláhy
zvadla by záhy
všem živým kapkám zdar
a žádný v hlíně zmar :-)

12.02.2018 21:49:06 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí