Dívka, co prodávala korále

Dívka, co prodávala korále

Anotace: Smutná báseň o děvčátku s korálemi

Sbírka: Jizerské ozvěny, Skleněný déšť (výbor)

S každou další nedělí na pouti
spatřil jsem dívku, jež prodávala korále
hladem už se chudák nermoutí
dobře prý vydělala,až měla bída namále

Zaleskly se korálky ve slaměném koši
stejně jako led plovoucí po řece
v níž studená voda po zimě lenoší,
až jednou o pouti nepřišla dívka přece

Od těch dob nebyla ta dívka k mání
jen korále zdobí hrdla místních dam
nebeský lampion se k západu sklání
zatímco nebohá dívka nehybně leží tam

Slunce plane, jak žár v peci
našel převozník tělíčko ve vodě
ač,žila si jak ve zlaté kleci
svou smrtí se přiblížila k svobodě
Autor Petr27, 22.03.2018
Přečteno 528x
Tipy 1
Poslední tipující: Chiko
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí