Hrob

Hrob

Anotace: ...

Až na hřbitově prázdný hrob uvidím,

že ještě naživu jsem, velice se podivím.

Láká ta díra, její hrůzná temnota,

kde už není žádná naděje života.

Však kdyby všechno vyšlo hladce,

věčnost bych v ní prodlel sladce.

Tam ni hlína nedýchá, natož pak umrlí,

zavalená hruď jest a čas zkázy se nastolí.

A ticho jen zavládne, ticho v pustině,

smrťák se usmívá, po řádné hostině.

Tam, kde už světlo nesvítí,

kde existuje pouze nebytí,

na trůnu slávy ďáblové sedí,

na mrtvou duši s nadějí hledí.

Autor Martian, 05.07.2018
Přečteno 397x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí