Přítel

Přítel

Anotace: O síle přátelství...

Kdysi v jedné horské usedlosti

muž tvrdým životem žil,

věděli o něm všichni lidé,

že slzu nikdy neuronil.

 

Když při požáru ztratil majetek

a věděl dobře, co to znamená,

jiní měli by obličej v dlaních,

však jeho tvář zůstala kamenná.

 

Potom zemřela mu matka milá,

on stál jí tiše nad hrobem,

lidé si na něj ukazovali,

neboť stále byl pláče neschopen.

 

Až stalo se, že zradil ho

přítel, jemuž věřil jak nikomu,

horké slzy na zem kanuly

a žalem srdce puklo mu.

Autor Adam Kory, 26.11.2018
Přečteno 332x
Tipy 1
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí