Nejsem Jan

Nejsem Jan

Anotace: Janům, Ryszardovi, Vasylovi a všem dalším...

Jsem Nero a zapálím si vlastní Řím,
potrpím si na okázalých životních pádech,
o svých slabostech moc dobře vím 
a Tiberou proplouvám na jeden nádech.

Nejsem jako on, 
nikdy jsem nebyl a nebudu, 
s úctou přemýšlím o jeho pochodni,
o pevné kontrole vlastního osudu. 

Láje rudých haleká a křičí,
stále je v patách Janově odkazu,
těžko však chápe se mi, 
jak lehce vyhnula se provazu.

Kde my se hrbíme, 
tam on rovně stál,
tam kde on zastavil,
šel téměř každý dál... 


Autor JR, 16.01.2019
Přečteno 279x
Tipy 15
Poslední tipující: Sonador, zdenka, mkinka, J.Karasová, ZILA78, Frr, Kapka, šerý, Mt. Blanc, Janna
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

dobře, žes to napsal ST* :-D*

16.01.2019 12:40:36 | Frr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí