Některé odchody bolí

Některé odchody bolí

Anotace: Některé odchody nás bolí víc...

Některé odchody nás bolí víc

Nechtěné odchody do neznámých míst

Jsou chvíle hořkosti a bezmoci

Chvíle slz, když není už pomoci

Pták žal své perutě rozprostře

Pták žal zahalí slunce, je bez záře

 

Některé odchody určují samotu

Nechtěné odchody, z nichž není návratu

Nebe se zatmělo černými ptáky 

Nebe je černé a bez dešťů mraky

Těžko je na duši, srdce tak bolí

Těžko je, přetěžko, přátelé moji

 

Pelyněk v ústech a jazyk těžký

Na poslední poutˇchodí se pěšky

V údolí stínů nehledej známé

Bytˇ přes oblaka nevidno slunko zářné

Ty větře, duj, odfoukni mraky

Ty člověče spěš a odežeň ptáky 

 

Někdy čas utíká, jindy se vleče

Nikdo z nás před smrtí neuteče

Nazí a v bolestech na svět se rodíme

Z prachu jsme stvořeni a v něj se i vrátíme

Ani ti největší, nejsou tu na pořád

Pro všechny přijde zubatá, nedá se oklamat

 

Pták žal svou truchlivou píseň zapěje

„Odletˇ ty ptáku, ať slunko nás zahřeje¨

Potulný šumař nám do kroku zahraje

Život jde dál, i zmrzlá zem jednou roztaje

Některé odchody nás bolí víc

Nechtěné odchody do neznámých míst

 

Jen krátkou vzpomínku daruji, mrtvím

Podání ruky a pár slov pozůstalým

Život a smrt jsou kolem nás

Hodiny každému jinak měří čas

Někdy čas utíká, jindy se vleče

Nikdo však před smrtí, neuteče.

Autor milda0043, 21.02.2019
Přečteno 341x
Tipy 1
Poslední tipující: J.Karasová
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásně napsané.

26.04.2019 08:13:35 | J.Karasová

Díky,že se líbila a přeju plno citu při básnění.

11.05.2019 19:31:01 | milda0043

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí