Slepá matka

Slepá matka

Anotace: Smutná báseň o nevidomé matce

Sbírka: Verše

Vrátilo se chudé dítě
do chaloupky k slepé matce
žel robátko ona nevidí tě
ani na záhoně kvetoucí kosatce

Dítě natahuje drobné ručky
matka však dál sedí netečně
neviděla ani jeho první krůčky
slepota uvrhla oči do tmy věčné

Jak ráda by děcko chovala
bez pomoci nevezme jej do náručí
jakkoliv se o něj strachovala
vřelý pohled však nikdy nezaručí

Vyšlo dítě ven před dům
jeho matka slyšela jen vrznutí dveří
jakkoliv nemohla dát hubičku rtům
a vískat své robě v husté kadeři
Autor Petr27, 04.01.2020
Přečteno 358x
Tipy 4
Poslední tipující: Básník Karel, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Co není očima viditelné,
to srdcem viditelné je.
I slepý mohou vidět mnohem více,
než lidé, kteří mají zrak. ;-)

05.01.2020 15:35:55 | jenommarie

Jojo :)

05.01.2020 18:48:50 | Petr27

Ale hezká báseň;-)

05.01.2020 22:46:19 | jenommarie

Díky moc:)

06.01.2020 09:36:57 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí