V slepej uličke

V slepej uličke

Občas mám chuť plakať

sadnúť si medzi odpadky
v zabudnutej slepej uličke
kadiaľ nikto nepôjde
lebo by sa aj tak nikam nedostal

sedieť na rozmočených kartónoch
a dívať sa na zničené päste
špinavé kolená
zodraté topánky
popraskaný chodník

nerobiť nič iba existovať

sústrediť sa na dych
a cválajúce myšlienky s priťažkými kopytami
od ktorých odletujú slzy
ako lepkavé blato
miešané krvou

o pozornosť by bojoval hluk
z okolitých preťažených ulíc

šuchotanie krysích chvostov
po starých novinách

vŕzganie starých mačacích fúzov
v páchnucom prievane

špinavá voda
tečúca kanálu do roztvorenej tlamy
aby sa napila aj temnota

len tak tam sedieť

plakať

a nechápať
prečo tie najšpinavšie kurvy
chodia v čistom oblečení
po čistých uliciach
hotelových izbách
kinosálach
limuzínach
a tie najčistejšie srdcia
plačú v špinavých slepých uličkách

mesto je naruby
a pije zo sĺz

chcem sedieť v slepej uličke
nech sa napijú aj krysy

ale už nie tie v ľudskej koži
Autor Nervaque, 11.01.2020
Přečteno 290x
Tipy 11
Poslední tipující: gallatea, Marten, Kapka, Frr, šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Keby som ťa tam našla, na chvíľu by som si prisadla. Iba tak, v tichu, zdieľaľa zhnusenie nad bezcitom krýs. Práve tých bezchlpých

27.09.2021 20:05:57 | gallatea

opět zdařilé zaříkávání existence :-D* ST*

11.01.2020 15:11:25 | Frr

Povedená báseň s pozoruhodnými (až) surrealistickými obraty.

11.01.2020 13:35:17 | šerý

Možná si libují v tom falešném třpytu
a těší je falešný pocit blahobytu.
Že krása pomíjí?
Je to jen její odraz,
kdo chce, ať nechá se jím strhnout.
Ten pohled možná bolí,
Hlavní je, kdo TY JSI.
jen sebe změníš,
nezměníš faleš a okolí.

^ST^ Pěkná báseň;-)

11.01.2020 12:41:42 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí