Bodliak

Bodliak

Anotace: Človek-milión si...

Lúka plná kvetov
Žiariaca do diaľky.
Stonky radostne sa vlniace
Životy ako z rozprávky.

Nie jeden ich s radosťou trhá
A oni nechápu ich výsadu
Zdobiť niečie vlasy, kyticu,
Nemať krásou náhradu.

Len jeden ostal rásť
Pocit neradostný vzrastal
Smútok mu srdce zviera
Že zase na oštaru ostal

Ostal znova nepovšimnutý
Po kráse iných len túži
A aj keď sa mu nedostala
Stále dúfa, že si niečo zaslúži.

Srdce mu trhá napoly
Keď počúva sladké slová
Čo čiesi ústa inej šepocú
Jednej a tej istej, zas a znova.
Autor Guldrun, 22.01.2020
Přečteno 293x
Tipy 4
Poslední tipující: Básník Karel
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi pěkná a mně samotné se bodlák velmi líbí .-) Své kouzlo má.
..ST..

20.05.2020 22:40:50 | Jaruška

Ďakujem.:) áno, som podobného názoru, že má, aj keď je často neobjavené...:)

22.05.2020 23:21:57 | Guldrun

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí