Památce Vítězslavu Hálkovi

Památce Vítězslavu Hálkovi

Anotace: Báseň o oblíbeném autorovi

Sbírka: Verše

Lákala vás vůně dálek
příroda byla jako matka
vaše báseň, pane Hálek,
jako životní pouť byla krátká

V Halkových básních
se vesnice jak nit vine
v zimě bohaté na sníh
v létě čas jinak plyne

Studený říjen nesl zvěst
když Vítězslava vzal Bůh
na hrobě budou šeříky kvést
ač kolem žloutne les i luh
Autor Petr27, 03.02.2020
Přečteno 348x
Tipy 3
Poslední tipující: šerý, jenommarie
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Ano má krásné básně. ^ST^ ;-)

03.02.2020 22:24:15 | jenommarie

ano :)

07.03.2020 19:33:19 | Petr27

;-)

07.03.2020 19:34:04 | jenommarie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí