Havraní Dítě

Havraní Dítě

Anotace: smutná básen o smrti

Havraní Dítě

Sedí dítě na palouku,

nemá otce nema matku.

Domov mu vzal černy prach,

když se oběvil ten vrah.

 

Byl jsem na dvorku,

když jsem uviděl umírat svou vlastní matku,

slzy mi do očích šly

ale nic dělaat nemohly.

 

Otec se nás snažil chránit vším

ale nepovedlo se mu to vždyt´to vím.

Vrah se n mě obrátil

a na dvůr vkročil.

 

Strach mě objal z obou stran 

nademnou bylo hejno vran.

Vrah vztáhl ruku a vrány se snesly 

neboh dítě k nebesům vznesly.

 

Dítě se probudí ze zleho spánku

ovane ho trochu chladného vánku.

Uvidí matku a otce 

chytne je za ruce.

 

A kam poletí?

To už podle mě dávno vědí.

Domov je tam kde je rodina

a vrah je slupl jako malina.

 

Ano vrah byl kanibal

a také toho mockrát litoval.

Ve vězení udělal nevratný tah

a ted´ padá pod zem kde vidí jen prach.

 

Autor Dita Nováková, 12.02.2020
Přečteno 337x
Tipy 3
Poslední tipující: mkinka, jenommarie, šerý
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Budí to ve mě pocit jako The raven od Poa, líbí se mi to.

13.02.2020 06:18:51 | petrzal

(Jen pár písmenek oprav, asi ti vypadla)
Smutné téma, ať se tu daří. ;-)

12.02.2020 22:57:10 | jenommarie

Vítej na Literu, Dito. Ať se Ti u nás daří - rozhlížej se a měj píli. Bude Ti u nás Prima*
Do začátku startovní Tip.

12.02.2020 21:27:23 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí