V područí hospody

V područí hospody

 

     V područí hospody dřímají štamgasti,

     smutní a opilí – svým štěstím nešťastní.

     Pláčou si nad hroby rozlitých mlék

     a na dně půllitrů shánějí lék

     na život, na smrt, na paměť.



     Hospoda umrlá postrádá štamgasta.

     Všichni spí, dávno spí, nikdo už nechlastá.

     Každý z Nás zaplakal – nad špatným hrobem –

     a v půlnoc opilou zesinal v dobrém,



     neb na dně půllitrů nalezl lék:

     Na život. Na smrt. Na paměť!

 

 

         █▄▀▄▀▄█
         █░▀░▀░█▄
         █░▀░░░█─█
         █░░░▀░█▄▀
         ▀▀▀▀▀▀▀

 

 

 

Autor m.n. - čas od času, 12.05.2020
Přečteno 294x
Tipy 12
Poslední tipující: mkinka, Marten, Donne, praetorian, jenommarie, šerý, Manni3, Frr
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

...dobrý...taková česká opilecká hymna...;-)

13.05.2020 17:26:21 | Marten

Ten půllitr na konci, super. Celé je to :-)

12.05.2020 21:19:45 | Schíza

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí