V slzách a pláči

V slzách a pláči

Anotace: Báseň o bolesti

Sbírka: Chmýří pampelišek

V slzách a pláči
malý hošík se utápí
odřené koleno stačí
bolestí se dlouho trápí

Když první rudé krůpěje
kanou, po bledé líci
bolestnou píseň zapěje
vzhůru ke kulatému měsíci

V slzách a pláči
drobná holčička vzlyká
zlomená noha ve fáči
krutou daň za to pyká

Zlomená noha se zhojí
jen děvčátko slzy roní
kost se za chvilku spojí
teď bílou sádrou voní
Autor Petr27, 12.05.2020
Přečteno 307x
Tipy 5
Poslední tipující: Amiradi, jenommarie, Emily Říhová, Majda
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

V slzách a pláči
děti se ztrácí
otevřená náruč někdy stačí,
jindy je sádra přes měsíc tlačí... bohužel

12.05.2020 23:04:58 | Emily Říhová

Moc hezké díky :)

13.05.2020 13:56:03 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí