Tlaková níž

Tlaková níž

 

 

 

                         TLAKOVÁ NÍŽ

 

 

 Náladu máš sklesnutú,

 celý deň ty iba spíš,

 chytím ruku zmrznutú,

 vinník jasný, je ním níž.

 

 Vonku leje ako z krhly,

 na sídlisku kaluže,

 úsmev z tváre tebe strhli,

 zlý to čas dnes, veruže.

 

 Od rána ťa bolí hlava,

 môže za to nízky tlak,

 dráždi ťa aj tichá vrava,

 v hlave duní, píska vlak.

 

 Zahrabaný v perinách,

 nechce sa ti vyliezť von,

 začítaný v novinách,

 sem-tam z izby počuť ston.

 

 Smutný pohľad na teba,

 na to dnešné trápenie,

 nemysliac dnes na seba,

 márne moje snaženie.

 

 Za oknom prší čoraz viac,

 sťaby prišla skaza sveta,

 ty už tíško v kúte spiac,

 z tvojich úst už neznie veta.

 

 Len tak v izbe rozjímam,

 dumám nad vlastným životom,

 na časy dávne spomínam,

 fotky kukám popritom.

 

 Na oblohe stále mraky,

 v duši mojej nepokoj, 

 útočníkmi strašné draky,

 nočná mora, daj pokoj.

 

 Vtom však náhle precitnem,

 zdá sa, už je po daždi,

 s tebou sa von ocitnem, 

 kým sa znovu zadaždí.

 

 Smutno tebe za letom,

 dážď a zima nepriateľ,

 stopka našim výletom, 

 kým slnko vyjde, tvoj priateľ.

 

 Nedočkavo počítaš

 týždne, dni aj hodiny,

 samé chyby vyčítaš,

 krivdy celej rodiny.

 

 Umúdri sa, počasie,

 ukáž svoju vľúdnu tvár,

 slnko chmáry roztrasie,

 leto, nášho žitia dar.

 

 

Autor Peter35, 03.11.2020
Přečteno 175x
Tipy 6
Poslední tipující: Emily Říhová, Eru Alonnar, Psavec, mkinka, Rozmarýna, ARNOKULT
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná meteorologická báseň

06.11.2020 08:02:27 | Eru Alonnar

Taká jesenne melancholicky depresívna

06.11.2020 17:18:46 | Peter35

Zanechám zde malý tip, líbí se mi :).

03.11.2020 15:05:31 | Rozmarýna

Ďakujem srdečne.

03.11.2020 16:48:31 | Peter35

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí