Poslední Fénixův let

Poslední Fénixův let

Ležím sama

mezi krátery sopek

Doznívají ve mně otřesy výbuchu

Ani jediný dotek

jediný milosrdný dotek

nebyl mi souzen

Vysíleně lapám po vzduchu

a po svobodě a po souznění...



Ležím sama

mezi krátery sopek

Zhmotnělá nicota je můj společník

Nikdo kdo by mi na pomoc spěchal

Všude kolem je popel

A já jsem taky popel

Můj osud mě shořet nechal

Už tolikrát...



Ležím sama

mezi krátery sopek

A i když mnou cloumá strach

chci zase vzlétnout

Už stokrát jsem vzlétla

Však příliš těžký je prach

usadil se na křídlech i v duši

Můj život je vrah...



Ležím sama

mezi krátery sopek

Jsem vyhaslejší než ony

oheň ve mně neplane ani nedoutná

jen mrtvý popel se sype

V dálce slyším zvony

To zvoní pro Fénixe ve mně

došly mu síly...



Už nadobro



(10.12.2010)
Autor NigarKalfa, 17.11.2020
Přečteno 188x
Tipy 12
Poslední tipující: Kaj, Iva Husárková, Donne, Dejvis, šerý, enigman, ARNOKULT, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná. Nejví se mi líbí: Můj život je vrah...

Pták Fénix má mnoho společného s Jungem. Mě Fénix (i Jung) připadali takovým, že chtěli shořet, těšili se na znovuzrození. Fénixe to snad neyčerpávalo. Potřeboval bych o tom vědět víc.

Jistě ale můžeš mít svého Fénixe. Vyčerpaného. Krásný víkend. Načerpávací.

29.01.2021 21:11:16 | Kaj

Ve chvíli pravou,
sopka se probudí
a kráter zaplní
žhavou lávou.
Zas v pravou chvíli
Fénix vzlétne,
když nabere síly.

18.11.2020 17:04:27 | Donne

a na čem leží záda?...

17.11.2020 18:24:20 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí