V hevábí

V hevábí

zavinuta v hedvábném plátnu
poklidně jako polední vánek
ležíš, zatímco blížíš se Pánu,
kterýž ti věčný vinšuje spánek,

na rtech úsměv chřadne,
s lůnem zakrátko slyneš,
za dne parného i noci chladné
v země hlubinách tleješ

a smát se můžeš jen
skrze sluneční zář,
plakat přes kapky deště,
zdalipak uzřím tu ještě
tvou líbeznou tvář,


chvěji se pohledem
na kvítí nad tvým ložem rostlém

Autor Rathu V. soak, 26.04.2021
Přečteno 157x
Tipy 4
Poslední tipující: Emily Říhová, mkinka, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí