Hřbitov v Podgoře

Hřbitov v Podgoře

Anotace: o smrti

Hřbitov v Podgoře


Dalmatský muži, dalmatská ženo,
až jednou pánbůh vyvolá tvé jméno,
pohřbí tě nad pěšinou nahoře,
pohřbí tě na hřbitově v Podgoře.
Tam malý kostelíček čeká
na poutníka, co míří do daleka.
Vůně oleandrů, šepot borovic,
tebe už ze spánku neprobudí nic.
Snad jenom noční vlnobití
tě za tvé zkřehlé srdce chytí.
Tví vnuci dovádějí v moři,
život v nich jasně plane, hoří,
a ty se ztrácíš do věčnosti
a zbývají už jenom kosti.
Však přesto, víš,
blizoučko živých spíš!
Autor Uzorita, 13.07.2021
Přečteno 194x
Tipy 9
Poslední tipující: mkinka, Frr, Vivien, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Velmi autentické, skoro jako psáno na míSTě samém ...

14.07.2021 14:33:14 | Vivien

Opravdu psáno na místě samém :-)

18.07.2021 21:30:29 | Uzorita

atmosféra, skoro jsem tam byla... krásný...

14.07.2021 09:22:11 | Sonnador

Pěkná báseň. Líbí se mi to.*

14.07.2021 00:13:13 | šerý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí