Betonové schody

Betonové schody

Autobus brzdí, autobus zastavuje.
Otevírá dveře a hlouček vystupuje.
Jsou to lidé bez života. Jsou to lidé prázdní.
Unaveni těžkou prací. Jsou to lidé žádní.
Jak roboti vláčí se po schodech jejich těla nicotná.
Co je ponurejší? Snad už jen smrtka samotná.
Každý všední den chodí po betonových schodech těchto.
Už jen ze setrvačnosti. Najednou na schodech objeví se někdo
Kdo? Kdo je ten barevný šašek na schodech stojící?
Je to posel lásky a radosti. Mohl by těm duším pomoci.
Ale nepomůže. Mají ho ho jen za blázna.
Odflusnou si a půjdou dál.
Autor Osamělý básník, 05.08.2021
Přečteno 144x
Tipy 14
Poslední tipující: Vydima27, poslední, vůně mraků, Frr, Lexi, Iva Husárková, paradoxy, Sstano, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Sakra, jo!

06.08.2021 00:18:38 | poslední

děsí mne kolik lidí to zažívá...

05.08.2021 19:22:26 | vůně mraků

Jo jo pekne napsane. Transformace: svobodny clovek-pracujici- otrok-zombi je hodne nenapadna kdyz se cloveku deje...

05.08.2021 06:02:05 | Sstano

Ano. Sídliště je bohužel takové.

05.08.2021 04:48:02 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí