Zaseknutý gramofon života

Zaseknutý gramofon života

Zaseknutý gramofon života

vyzvání v hlavách otroků

s každým pohybem myšlenky i těla

vyhrává jim na cestu

 

Z okna shlížím na Kafkovy mravenečky

svobodné otroky s nasranými výrazy

jejich ruce vlají volně, v myšlenkách jsou svázané

nohy zvedají se lehce, dopadají v těžkostech

 

Však co já vím, co je svoboda?

Vždyť časy lágrů jsou pro mě obrázky...

Však kdykoliv se na svobodného podívám

vidím, že lágr nosí v sobě...

                ...je v něm velitelem i vězněm            

Autor laiknadruhou, 06.10.2021
Přečteno 171x
Tipy 7
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, Psavec, mkinka, Koala, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Však kdykoliv se na svobodného podívám vidím, že lágr nosí v sobě...
...je v něm velitelem i vězněm"

Zajímavý počin... I: "Vždyť časy lágrů jsou pro mě obrázky..."

07.10.2021 09:07:28 | Koala

Moc děkuji :)

07.10.2021 21:23:01 | laiknadruhou

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí