Rekonvalescence

Rekonvalescence

Pompéznost povaleče na benzínové pumpě

kravál brzd při bouračce

revolta proti všemu živému

v duchu

utíká do

burácejícího se mrakodrapu

zábavy a přepychu

 

viděl jsem jí tam stát

se značkovými hodinkami,

mluvila o tom, že se chystá moderovat

něco na Ibize

 

OK.

 

Koukala jak kočička, co se umňoukala k smrti.

Stála za můj pohled.

Věřím všem vše co říkají,

neumím říkat ne

ale ztratil jsem víru v lidstvo.

 

Hrozný druh,

připraven k likvidaci

pokrmte mě v Zoo

až tam budu umírat

 

za svoje bezduché řádky

plátce hypoték

se svléká před bankovním poradcem

a jde pracovat pod stůl

v domění, že poradce něco ovlivní

 

promiň hochu, snažil ses, ale nemáme pro tebe místo

utři tu nudli co ti teče

 

vnitřní orgány páchnou,

ale pouze v noci,

kdy nevíme o tom, že fungují

 

víčka klapají, sliznice slizní

sliny jsou polknuté

při zkoušce z praxe

 

 

ofláklý flák masa ležící na mém stole

ryba bez ploutví

hasič bez ohně

Autor Alexandr Rakita, 08.12.2021
Přečteno 124x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, šerý
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jak nucené výseky ze života. A kde je nějaký odraz slunce? I monitor potřebuje světlo!
Pěkná práce a nejvíc se mi zamlouvá sedmá sloka*

09.12.2021 00:53:45 | šerý

Děkuju

09.12.2021 07:46:32 | Alexandr Rakita

Neuvěřitelně dokážeš obsáhnout spoustu různých věcí do jednoho textu .) freestyle baby

08.12.2021 13:12:57 | Constantine

Je to volná asociace myšlenek.

09.12.2021 07:46:20 | Alexandr Rakita

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí