Podzimní melancholie

Podzimní melancholie

Anotace: Podzim se dere pod kůži i kůru mozkovou.

Podzimní období dere se pod kůži,
nejen příroda barvy mění,
nastal čas, kdy i nitro se otuží,
duše přechází do zatmění.

Zpočátku pomalu, nenápadně,
myšlenky chmurné se objevují,
list po listu chřadne a vadne,
duše i srdce ho následují.

Dehtové myšlenky zevnitř mě plní,
naději pohlcují, suplují nicotou,
temno mě dusí jak had tvořen z trní,
vydechuji sebe, stávám se prázdnotou.

Je to jen dočasné, říkají optimisté,
vrátí se jaro, s ním obrození,
nezbývá než zkusit vydržet,
než přijde duše snad vysvobození.

Zatímco čekání srdce odbíjí,
hledám zdroj světla v temnotě bytí,
tok času naději pomalu ubíjí,
než hledat a doufat však není zbytí.
Autor Serja, 25.09.2022
Přečteno 190x
Tipy 6
Poslední tipující: Stanislav32, Petr27, Frr, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné :)
Dokud má člověk s kým trávit tyto dny, vždy jsou krásné. Pakliže se ocitne za deštivým oknem sám, není nic smutnějšího.

24.10.2022 06:25:54 | Dcera_Frankensteina

nádherná podzimní lyrika :)

25.09.2022 21:55:45 | Petr27

Moje kočička to dělá tak, že si zaleze do teplého pelíšku a dá si tu a tam mlsku a čeká se mnou na sluníčko, kdy si bude ohřívat kožíšek.

25.09.2022 20:07:38 | mkinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí