O dušičkách

O dušičkách

Anotace: Dušičková poezie

Sbírka: Zimní zahrada

Krůpěje šípků hoří na sněti,
a krev podzimu umocní napětí
vítr s ní nahoru a dolů klátí
o dušičkách jsem u hrobu stál,
na němž žlutý jas svící plál
však každý velikou daň platí

Mlha obléká nebe do rubáše
objemného, jak vous Mikuláše
v listopadu cítím z hor chlad,
spadlé listí za deště šelestí
snad mohu mluvit o štěstí,
když jsem na hrob věnec klad

Tak už nám končí rok
a nebe dusí šedý smog
z komínů se k nebi zvedá
závoj kouře, jež hned mizí
o dušičkách opadaly břízy,
jen duše cestu k zemi hledá
Autor Petr27, 03.11.2022
Přečteno 130x
Tipy 8
Poslední tipující: mkinka, Bufik, šerý, Fialový metal, Jan Kacíř
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hodně líbí.

05.11.2022 17:05:11 | mkinka

děkuju :)

06.11.2022 17:43:27 | Petr27

Moc se povedla. Udělalo se mi dušičkovo...

04.11.2022 00:13:10 | Jan Kacíř

to mě těší :)

06.11.2022 17:43:21 | Petr27

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí