Než budu vyloučen

Než budu vyloučen

Anotace: .........

Než budu vyloučen chci ti dát sbohem,
smířit se s osudem a vyrovnat s Bohem.
Neuvidím více, co toliko jsem miloval,
pro češ básně skládal jsem a po zdech srdce vyléval.

Než budu vyloučen urovnám, co stalo se,
aby klidně bez tížení pryč od všeho spalo se.
Těžko, těžko… udělat krok a spálit minulé,
když jedno s proudem jsi v řece známé, plynulé.

Než budu vyloučen probrečím čas nad psaním
a hledět budu v obrazy, které v nové nahradím.
Pod sprchou kajícnou, myslet v lásku přejícnou,
nenávidím co jsem býval – teď za trest nektar odejmou.

Než budu vyloučen políbím tě na tvé rty,
i když srdce pukne mi a nesšijí jej žádné švy.
Sbalím kufry a pomalu se ztratím v dáli.
Pozdě na vše, lásko!! Koně uhání. Kéž se jen zdáli…
Autor Lavran, 23.03.2007
Přečteno 271x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí