Noci černá!

Noci černá!

Anotace: ...

Noci černá! Prostupuješ mnou,
pohlcuješ mé srdce zemřelé,
všechny pravdy odkrýváš tmou,
každý večer sedíš u mé postele.

Ty nenosíš pochodně půlnoční
krajinou, když přicházíš;
tak prosím, ještě chvíli spočni
v mém pokoji. Ve dne spíš,

jako já, vždyť světlo vše zaslepí,
stvoří vylhané iluze plné nadějí.
Jen pohár pravdy sama nevypij
a odežeň světla, jež do propasti svádějí.

Má noci věčná! neopouštěj,
neopouštěj to srdce rudé,
i když mrtvé, jen hmotu uděláš z něj.
Sbohem! Co bez Tebe, co ze mne zbude?
Autor Žiťa, 24.03.2007
Přečteno 257x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí